Dit is onze sollicitatieprocedure

Heb je een leuke vacature gezien en spreekt onze organisatie jou aan? In onze sollicitatieprocedure onderzoeken we of er een match is. We willen graag weten wie je bent als persoon, wat jouw achtergrond is en of je over de competenties beschikt die bij ons werkveld passen.

In 7 stappen naar een baan bij Omgevingsdienst IJsselland.

We leren je graag beter kennen. Dit zijn de stappen die we samen doorlopen als je bij ons solliciteert.

 Vraag het HR!

Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Anne Marie en Simone, door op onderstaande knop te klikken.

 

 

1. Online Solliciteren

Mooie vacature gezien? Via deze website solliciteer je online. We ontvangen graag je motivatie en cv. Binnen enkele minuten ontvang je een ontvangstbevestiging. Tip: maak een account aan, dat maakt het solliciteren nóg gemakkelijker.

2. Eerste kennismaking

Denken we in jou de ideale kandidaat voor de vacature te hebben? Dan ontmoeten we je graag persoonlijk voor een gesprek. Ook als er nu geen match is, laten we je dat uiteraard weten. Ben je op gesprek geweest, dan ontvang je van ons een persoonlijke terugkoppeling.

3. Tweede gesprek of meelopen

De eerste kennismaking maakt dat we over en weer willen verdiepen. Doorgaans doen we dat in een tweede gesprek. Een dag meelopen is zeker ook een optie.

4. Referentiecheck

We zijn enthousiast en willen graag met je verder. In overleg met jou checken we referenties. Bij sommige vacatures maakt een assessment deel uit van de sollicitatieprocedure. Als dit van toepassing is, informeren we je hierover aan het begin van de procedure.

5. Arbeidsvoorwaardengesprek

Als we met jou in zee willen gaan en jij met ons, volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we eruit samen? Dan feliciteren we je van harte met je nieuwe baan en bereiden we ons voor op een warm welkom voor jou. Ter voorbereiding neem jij je ID-bewijs mee en je diploma’s. Samen bereiden we je indiensttreding voor.

6. In dienst

Je indiensttreding verloopt zoveel mogelijk digitaal. Als je dat nog niet gedaan hebt, maak je een persoonlijk account aan en vul je de benodigde gegevens daarin aan. Het ontvangen en ondertekenen van je arbeidsovereenkomst laten we het liefst digitaal verlopen. Je ontvangt een link waarmee je online je verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvraagt. Uiteraard vergoeden wij de kosten voor het aanvragen van een VOG.

7. Welkom bij Omgevingsdienst IJsselland!

We verwelkomen je op je eerste werkdag. Je team en een inwerkcollega zorgen samen met jou voor een warme inwerkperiode. We nodigen je uit voor onze introductiedag. Ook bespreken we of en welke Omgevingsdiensttrainingen voor jou van meerwaarde zijn.